Ana içeriğe atla

Posta Güvercini Nasıl Yetiştirilir?

Bu içeriğimde posta güvercini nasıl yetiştirilir sorusuna yer vererek en faydalı yanıtları vermeye çalışacağız. Tarihte olan savaşların dahi gidişatını değiştiren posta güvercinlerini yetiştirmek sanıldığı gibi kolay ve zahmetsiz bir iş değildir. Zaman, sabır, emek, bilgi birikimi gibi beceriler eşliğinde ancak başarılı olunabilir. Bütün bu işleri tek seferde yapabilmek mümkün değil. Yine de bu konu ile ilgilenmek isteyen kuşlara özel bir merak salan insanlara teknik bilgiler verilmeli.

Posta güvercinleri, iki farklı konum arasında bir mesaj, ileti ya da malzeme taşıma konusunda uzmanlaşmış kuşlardır. Bu kuşlara özel dersler verilerek bu konuma getirilirler. Posta güvercinleri, teknolojinin bu kadar gelişmediği dönemlerde mesaj iletmek, bilgi vermek, bir eşyayı taşımak için kullanılan kuşlardı. Posta güvercinlerini eğitmek çok zor değildir ancak biraz zaman, özveri ve uygun bir bakım gerektiriyor.

Temel Konumu Ayarlayarak Posta Güvercini Nasıl Yetiştirilir?

Posta güvercinleri iki farklı konum arasında mesaj taşıma işi yapar. İlk önce yapılması gereken şey temel konumun merkezi nokta olarak ayarlanmasıdır. Merkezi nokta bir çatı katı olabilir burada zamanlarının çoğunu geçirmeliler. Bu yer zaman geçirdikleri, yiyecek ve su istasyonu olarak hizmet verilen nokta olmalı.

Çatı katında, güvercin girişine izin verilen ancak istediği her zaman çıkışına izin verilmeyen bir sistemin olması gerekiyor. Bu, güvercinlerin bilinç altına işler ve her zaman geri dönüş olarak kullanacağı bir konum halini alır.

Belli Aralıklarla Pratikler Yaptırarak Posta Güvercinleri Nasıl Yetiştirilir?

Posta güvercinleri nasıl yetiştirilir sorusunun cevabı sürekli olarak merak ediliyor. Herkes posta güvercini yetiştirmek istiyor ancak posta güvercini yetiştirmek biraz meşakkatli bir iştir. Biraz sabır ve fazlaca emek isteyen bu işi herkes beceremez. Değişken mesafeler ile pratik yaparak güvercinlere alıştırma yaptırılmalıdır. Güvercinleri kümesten çıkararak onların ne kadar uzak mesafeye gittikleri kontrol edilmelidir.

Güvercinleri bırakıp eve dönüşleri izlenmelidir. Bu durum pratik olması açısından haftada birkaç kez denenmelidir. Menzilinin önce 1 mil olarak ayarlanmalı daha sonra ise menzili 5 mile çıkarıp bu işlem tekrarlanmalıdır. Bir sonraki hafta menzil biraz daha fazla uzatıldığında her hafta biraz daha fazla uçacaktır ve eve geri dönecektir.